Verschillende vuurschalen zowel groot als klein

Reset all filters

Merken

Prijs

Verschillende vuurschalen zowel groot als klein

De aanschaf van een vuurschaal

Bent u van plan om een vuurschaal te kopen dan is een vuurschaal van Cookking bij YourInterior de beste optie. De vuurschalen van Cookking hebben de volgende voordelen:

  1. Een goede prijs/kwaliteit verhouding: de vuurschalen zijn, in Europa, met de hand gemaakt en bestaan uit 2 tot 4 mm dik gehard staal. Hierdoor is de vuurschaal sterk, degelijk en duurzaam. U kunt de kwaliteit niet vergelijken met de machinaal gemaakte vuurschalen die je in de bouwmarkten koopt.
  2. Een vuurschaal is multifunctioneel: Een vuurschaal is naast een lekker vuurtje, met de bijpassende accessoires ook te gebruiken al BBQ of grill. Dus naast gezellig bij het vuur zitten kun je ook nog heerlijk eten of snacken.  
  3. Er zijn veel bijpassende accessoires voor een vuurschaal: Naast een ruim assortiment vuurschalen ook bijpassende accessoires zoals een grillroosters, vonkenvanger, statief of deksel.  Doordat de accessoires in dezelfde stijl zijn gemaakt oogt het bijzonder fraai en als een geheel in de tuin.
  4. Een vuurschaal is geschikt voor iedere tuin: Een vuurschaal is verkrijgbaar in meerdere maten. De meest voorkomende maten zijn Ø  60, 70, 80 en 100 cm. Zo heb je altijd een vuurschaal die past bij het formaat van jouw tuin of terras.

 

Tips voor het gebruik van een vuurschaal

  1. Let op de windrichting: Wanneer u een vuurschaal gaat gebruiken let er dan op uit welke richting de wind komt. Het is niet de eerste keer dat een naburig tuinhuisje in brand vliegt. Daarnaast is de rookvorming irriterend voor ogen en luchtwegen. Ook gaat de geur natuurlijk in uw kleren zitten, de een vindt dit lekker, de ander niet. Een vonkenvanger is een goed idee om te voorkomen dat de wind de vonken op u, uw huisdieren of uw kleding blaast en schade veroorzaakt.
  2. Gebruik een goede brandstof: Kies voor droog en schoon brandhout. Het is verboden om schadelijke stoffen te verbranden en zo voorkomt u een boete. Ook geeft droog hout minder rookvorming dus minder irritatie aan ogen en luchtwegen. Als u gaat BBQ-en op uw vuurschaal wilt u natuurlijk geen schadelijke stoffen in uw eten krijgen kortom gebruik schoon en droog hout.

  3. Maak het vuur nooit uit met water: Het staal van de vuurschaal kan niet tegen snelle temperatuurwisselingen, ook is de kans op roestvorming groter bij het gebruik van water. Wilt u het vuur toch doven gebruik dan zand of een bijpassende deksel.

  4. Koop nooit een "goedkope" vuurschaal:  Veel vuurschalen zijn gemaakt van dun en onbewerkt staal waardoor ze binnen 1 jaar doorroesten. Kies daarom voor een betere kwaliteit vuurschaal zoals die van CookKing.

  5. verleng de levensduur: Vaak wordt een vuurschaal aangeschaft en blijft deze na gebruik in de zomer ook in de winter buiten staan. Hierdoor wordt uw vuurschaal vies en roest snel weg. U kunt een vuurschaal gemakkelijk onderhouden door hem af te doen met een droge doek na een regenbui en een deksel erop verlengt de levensduur ook. Wordt de schaal toch niet schoon spoel hem dan kort of met een hogedrukspuit, gebruik hierbij de lagere stand anders loopt u het risico dat u delen afgebladderd staal wegspuit.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »