Diverse materialen en technieken voor het maken van vloerkleden

Diverse materialen en technieken voor het maken van vloerkleden

Machinaal geproduceerd

Ons assortiment is uitsluitend machinaal geproduceerd. Hieronder leest u de reden van onze keuze. Daarnaast zijn onze kleden voorzien van veel materiaal (hogere knoop dichtheid) hierdoor zijn onze kleden duurzamer en zie je minder snel loopsporen dan bij andere welbekende grote winkelketens.

 

Vroeger werden vloerkleden alleen handgemaakt voor de bescherming tegen de koude. Naarmate de tijd vorderde kregen vloerkleden meer en gedetailleerdere motieven. Ook kwamen er steeds meer geavanceerde weefgetouwen. De meeste vloerkleden worden op dit moment machinaal gemaakt. De machinaal gemaakte vloerkleden hebben namelijk een uitmuntende kwaliteit, zijn betaalbaar en hebben een korte productietijd.

 

De machinaal gemaakte vloerkleden worden op een groot weefgetouw geweven. Tijdens de productie kunnen diverse patronen en maten tegelijk worden gemaakt. Hierdoor is het materiaal verlies minimaal en daarmee is dit een duurzame productiemethode. Er is wel een beperking in het aantal verschillende kleuren dat gebruikt kan worden ( rond de 10 kleuren). nadat het weefgetouw zijn werk heeft gedaan worden de vloerkleden van elkaar gescheiden en getrimd (voor optimale duurzaamheid). Ieder vloerkleed krijgt zijn eigen afwerking zoals festonneren banderen of lijmen

 

Materialen

Viscose

Een zachte kunststof vezel die vergelijkbaar is met zijde. Viscose wordt vaak gebruikt om details te benadrukken of om een vloerkleed meer glans te geven. Het kan voorkomen dat het vloerkleed kleine vezels loslaat die door uw woning gaan zwerven. Om dit te voorkomen worden de vloerkleden vaak gewassen waardoor er minder vezels loslaten én het vloerkleed krijgt nog extra glans.

 

Wol

Dit product wordt meestal gemaakt van de vacht van een schaap, maar ook de vacht van andere dieren kan gebruikt worden. nadat de vacht is geschoren wordt de wol gesponnen en geverfd. Hierdoor zijn deze vloerkleden beter bestand tegen vuil daarnaast krijgt de wol een mooie glas en bepaalde zachtheid. De machinaal geproduceerde vloerkleden hebben een kern van een synthetische vezel. Dit verlengd de levensduur van het vloerkleed en zorgt ervoor dat de wol niet gaat splitsen tijdens het weven.

 

Polypropyleen (synthetische wol)

Milieuvriendelijke kunststof vezel. U kan het zien als een plastic zakje dat u laat branden en waarbij dan een compacte, veerkrachtige vezel ontstaat. De belangrijkste eigenschappen van deze vezel zijn dan ook duurzaamheid, gemakkelijk schoon te maken en warmtebestendig (minder goed tegen vrieskou). Deze vezel zorgt voor betaalbare kleden die het meest geschikt zijn voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld natuurlijke materialen (wol), ook laat het vloerkleed geen vezels los.

 

Katoen

Katoen wordt gemaakt van een katoenplant. Dit is een duurzaam materiaal en kan ook goed gewassen worden. Niet ieder vloerkleed past daarentegen in de "normale" wasmachine.

 

Chenille

Dit garen wordt gemaakt van diverse materialen zoals katoen, er wordt daarbij gebruik gemaakt van een andere techniek. Hierbij wordt garen gedraaid rond een dikkere draad. Het effect is dat het garen dik en heerlijk zacht wordt.

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over onze vloerkleden neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer

040-3046245 of via ons e-mailadres [email protected]

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »