Het onderhoud van steigerhouten meubelen

Het onderhoud van steigerhouten meubelen

Onderhoud Steigerhouten meubelen

Het antwoord op de vraag hoe steigerhouten meubelen onderhouden moeten worden is niet eenduidig. Allereerst kunt u hier meer informatie vinden over het materiaal. 

 

Onze steigerhouten meubelen worden zowel binnen als buiten gebruikt. Wij krijgen vaak de vraag van onze klanten of ze de planken moeten behandelen en hoe ze deze meubelen het beste kunnen onderhouden. Hieronder leest u onze mening hierover.

 

Behandeling en onderhoud buitenmeubelen

U kunt ervoor kiezen het steigerhout onbehandeld te laten, de maximale levensduur van onze meubels ligt dan tussen de 7 en 10 jaar. Daarnaast gaat het meubel in de loop van tijd vergrijzen. U kunt de kleur behouden en de levensduur verlengen door:

 

  • uw meubel te behandelen met lak, beits of olie. Een waterdichte coating (niet regulerende beits of lak) raden wij af, doordat hout werkt kunnen er toch kleine scheurtjes in de coating ontstaan waardoor er een rottingsproces onder de coating op kan treden.
  • uw meubel op een open plek te plaatsen zodat zon en wind het hout droog kunnen houden. Sluit het vocht niet op door het gebruik van een plastic hoes, hiermee verkort u juist de levensduur. 
  • uw meubel een paar millimeter van de grond te plaatsen (door bijvoorbeeld plastic meubeldoppen)

 

Behandeling en onderhoud binnenmeubelen

 

Wij raden u aan uw binnenmeubelen af te lakken. Dit om te voorkomen dat uw tafel vol met vlekken van bijvoorbeeld pastasaus, wijn of ranja komt te zitten. 

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over steigerhout neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer

040-3046245 of via ons e-mailadres info@yourinterior.nl

 

Let op!

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend! Het zijn slechts richtlijnen voor het onderhouden en behandelen van uw steigerhouten meubelen. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die door de beschreven behandeling kan worden veroorzaakt. Overleg bij twijfel altijd even met ons of raadpleeg een onafhankelijk deskundige!

 

 

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »