Steigerhouten meubelen

Steigerhouten meubelen

Steigerhouten meubelen

Steigerhout is gemaakt van naaldhout. Meestal worden hiervoor vuren planken gebruikt, soms wordt ook lariks of grenen gebruikt. Let hierbij goed op want de planken zijn van verschillende kwaliteit. Wij hebben ervoor gekozen om onze producten te maken van larikshout. De reden hiervan is dat larikshout (zeker buiten) minder "werkt", daarnaast heeft larikshout van zichzelf een gladdere structuur (dus minder splinters) met prachtige ringen.

 

Onze steigerhouten meubelen worden gemaakt van echt gebruikte steigerplanken. Het zijn planken van de lariks gemaakt voor de bouw. Door het knoeien met onder andere cement krijgt de plank zijn verweerde doorleefde kleur. Let op! Vaak worden steigerhouten meubelen aangeboden met nieuwe planken of planken die zijn gedompeld, de kleur en authenticiteit gaat hierdoor verloren!

 

Onze meubels zijn alleen gemaakt van steigerplanken die in de bouw gebruikt zijn. Ook deze planken worden zorgvuldig geselecteerd en indien nodig worden spijkers en dergelijke er netjes uitgehaald. U mag dus een kwalitatief hoogwaardig product van ons verwachten.  

 

Materiaal

Steigerhouten meubelen zijn gemaakt van hout en zijn een ecologisch en milieuvriendelijk product. Het is net als andere houtsoorten een natuurlijk product en die kunnen werken (krimpen en uitzetten). Gebruikt steigerhout is bijna volledig uitgewerkt en wordt droog verwerkt tot meubel. Het werken wordt hiermee sterk verminderd!

 

Levensduur

Steigerhouten meubelen gaan bij normaal binnengebruik levenslang mee. Wanneer u steigerhouten meubelen buiten gebruikt is de levensduur afhankelijk van een eventuele behandeling. Als u gebruik maakt van beits of lak wordt de levensduur verlengt, u dient deze behandeling jaarlijks te herhalen. Wanneer u ervoor kiest steigerhout niet te behandelen zal het hout vergrijzen. De levensduur van onbehandelde steigerhouten meubelen ligt tussen de 7 en 10 jaar.

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over steigerhout neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer

040-3046245 of via ons e-mailadres info@yourinterior.nl

 

Voor onze producten kijk bij:

Steigerhouten eetkamertafel X

Steigerhouten eetkamertafel U

Steigerhouten tv-meubel

Open kast steigerhout

 

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »