Wat is Epoxy en hoe wordt dit gerbuikt in onze producten?

Wat is Epoxy en hoe wordt dit gerbuikt in onze producten?

Epoxy

In technische termen is epoxy een epoxide-polymeer (een molecuul, klein deeltje, dat bestaat uit een aaneenschakeling van dezelfde of soortgelijke delen die aan elkaar zijn gekoppeld). Het is opgebouwd uit 2 koolstofatomen (hele kleine deeltjes) en 1 zuurstofatoom.  

 

De druk- en treksterkte van epoxy is 2 keer zo groot als die van beton. Door zijn vloeistofdichtheid kan het worden toegepast in vele bewerkingen, bijvoorbeeld op boten, vloeren en meubels. 

 

Voordelen Epoxy gebruik in meubelen

Voordat de epoxy op onze meubelen wordt verwerkt is het een vloeibare substantie, maar na uitharding is het een harde kunststof. Deze harde kunststof is licht van gewicht, sterk, weer- en waterbestendig en kan tegen hitte. U hoeft dus niet bang te zijn voor smeltende kunststof wanneer u een kopje warme thee op tafel zet. Ook als je kijkt naar hygiëne kan epoxy met bijna alle schoonmaakmiddelen worden afgedaan. Dit in tegenstelling tot robuust hout waar etensresten of andere zaken achter kunnen blijven.

 

Epoxy kan onder invloed van UV-licht verkleuren, wij gebruiken in onze epoxy een speciale UV-filter waardoor er geen verkleuring meer optreedt. Wel kan epoxy na jaren van gebruik iets doffer worden. Wanneer dit het geval is kan uw meubel opnieuw gepolijst worden en is hij weer als nieuw!

 

Onze mogelijkheden

Wij hebben diverse standaard producten zoals boomstamtafel en betontafel waarbij epoxy gebruikt wordt. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen voor uw persoonlijke ideeën, Bijna alles is mogelijk op het gebied van hout, beton en epoxy. 

 

Wilt u een tafel van die ene geweldige foto? Dat kan. Liever een tafel waarin parelmoer schelpen verwerkt zijn? Dat kan. Daag ons uit met uw eigen unieke ontwerp!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »