Eikenhout voor boomstamtafels

Eikenhout voor boomstamtafels

Eikenhout boomstamtafels

Dit is in Nederland toch wel één van de bekendste houtsoorten. In elk dorp of stad kom je wel eiken tegen en in de lente en zomer zitten er regelmatig vervelende eikenprocessierupsen in. Maar het is een mooie houtsoort om te verwerken in meubels waaronder onze boomstamtafels. Eikenhout is namelijk een harde houtsoort die toch redelijk makkelijk te bewerken is.

 

Eiken komen over de gehele wereld voor, maar er is een groot verschil tussen de kleur van het eikenhout. Hieronder kort de verschillen:

  • Europees Eiken: Deze eiken soort wordt veel in ons land gebruikt en is geschikt voor vele doeleinden zoals meubels, vloeren, trappen, schepen enzovoort. Deze Eik heeft een lichte kleur en een redelijk rustige tekening met een rechte draad en een matig tot grove nerf.
  • Amerikaans wit eiken: Deze eiken lijkt veel op de Europese eiken, maar is iets lichter van kleur.
  • Amerikaans rood eiken: deze eiken soort is rozig van kleur, is zachter en heeft een grovere nerf.
  • Japans eiken: deze eik is licht van kleur 

 

Wij maken voor onze boomstamtafels gebruik van Europees en Amerikaans eiken. Deze bomen worden gemiddeld tussen de 18 en 30 meter hoog, wanneer de boom op een goede plek staat is de maximale hoogte 45 meter. Het gedeelte zonder zijtakken is maximaal 15 meter. Eiken bomen kunnen erg oud worden tot wel 400 jaar.

 

Voor meer informatie over het onderhoud van onze boomstamtafel kunt u hier terecht.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »