Wat is eco-leer?

Wat is eco-leer?

Wat is eco-leer?

Eco-leer of ook wel recycle-leer genoemd wordt gemaakt van afvalstukken. Deze afvalstukken komen van de "traditionele" leren banken, jassen of andere producten gemaakt van leer. Al deze stukken worden vermalen en hiervan wordt het nieuwe recycle leer gemaakt. Over dit leer wordt nog een polyester laagje (microfiber) gezet zodat het leer goed beschermd is en eventuele oneffenheden verdwijnen.

 

Eco-leer heeft alle eigenschappen die traditioneel leer ook heeft en mag zelfs het label "echt leder" dragen. 

logo echt leer  

Maar eco-leer bestaat maar voor ongeveer 70% uit écht leer en ongeveer 30% polyester. Als u het dus belangrijk vindt om juist traditioneel leer of juist eco-leer te kopen dient u in de winkel dus heel goed op te letten of u wel het product koopt wat u voor ogen heeft. 

 

Omdat eco-leer zelf geen beschermde naam is, wordt deze te pas en te onpas gebruikt bij producten. Zo wordt er soms aangegeven dat eco-leer leer is waar geen enkel dier aan te pas is gekomen, wij noemen dit PU kunstleer. Ook wordt het soms gebruikt voor traditioneel leer waarbij er bij de bewerking zo min mogelijk chemicaliën wordt gebruikt, wij noemen dat groen leer.  

 

Onderhoud van Eco-leer

Hoe onderhoud u een stoel of tas of bank van eco-leer? Het liefst wilt u natuurlijk vlekken voorkomen u kunt bij onze stoelen dan het beste kiezen voor microfiber leather care kit. Hier zit een protector in, maar ook een cleaner voor als er toch per ongeluk iets wordt geknoeid op de stoel dat er niet zo makkelijk af gaat. Normaal gesproken kunt u de stoel met een vochtige zachte doek afdoen, maar als u een vlek te laat opmerkt kan u het proberen met de cleaner.

 

Omdat er gebruik is gemaakt van polyester kunt u er beter niet voor kiezen om dit met traditioneel leervet in te vetten, daar wordt de stoel niet mooier van en u blijft ook nog eens aan de stoel plakken.

 

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van bovenstaande informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via [email protected] of via 040-3046245.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »