Wat is Douglashout?

Wat is Douglashout?

Douglashout

Douglas is een naaldboomsoort, welke oorspronkelijk uit West Noord-Amerika komt, daar word hij de Oregon Pine genoemd, inmiddels is deze boom in heel Noord- en West-Europa te vinden, de boom is in Europa vernoemd naar de botanicus die de zaden vanuit Noord-Amerika mee heeft genomen naar Europa.

Douglashout is een duurzame houtsoort met een hoge sterkte. Door deze eigenschap kan douglashout voor verschillende doeleinde worden gebruik. In de bouw wordt het vaak gebruik als gevelbekleding omdat het mooi vergrijsd en milieuvriendelijker is dan geïmpregneerd vuren. maar het wordt ook veelvuldig gebruikt in schuttingen, overkappingen en buitenkeukens.

 

Douglas boomstamtafels zijn dus duurzaam en sterk. De bomen die doorgaans gebruikt worden om de boomstamtafels te maken zijn tussen de 80 een 110 jaar oud.

 

Douglas is een zware en harde houtsoort (ook wel Europees hardhout genoemd) die na bewerking een robuuste look heeft. Douglas hout word na bewerking ook veel minder "schoon" dan populieren hout, er blijven altijd sporen zichtbaar van het leven zoals harspitten, krimpstrepen enzovoort. De kleur van de kern is roze bruin en het spinthout (het jongste hout, de buitenzijde van de boom) is bleekbruin.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »